הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
13 שרימפסים מופשרים מזן "טייגר שארק",
2 בצלים ירוקים גדולים ויפים,
1/2 כפית פלפל צ'ילי טחון,
1 כפית פלפל שחור טחון,
1 כפית מלח ים,
4 שיני שום מעוכות,
1/2 חבילת חמאה,
3 כפות שמן זית,
מיץ מחצי לימון )חשוב מאוד לסחוט לימון טרי ולא
להשתמש במיץ משומר(.
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.מקלפים ומנקים את השרימפסים, משאירים את הזנב והחוליה הראשונה
בשריון.
2.קוצצים את הבצל הירוק.
3.קוצצים שרימפס בודד לחתיכות קטנות קטנות.
4.מטגנים כדקה וחצי את הבצל הירוק והשרימפס האחד
הקצוץ בשמן זית, על אש בינונית.
5.מניחים את החמאה במרכז המחבת. כשהיא מתחילה
להיתמוסס, מערבבים אותה ומוסיפים לפי הסדר:
א.את תריסר השרימפסים ואת התבלינים,מטגנים כדקה,
ב.מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
ג.הופכים את השרימפסים, שהאדימו בינתיים. מטגנים
עוד כחצי דקה עד דקה, ומוציאים אותם ישר לקערה
עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול.
ד.את התערובת שבמחבת משאירים לעוד דקה של טיגון
לפני הגשה תוך ערבוב.
מסדרים על צלחת, ואוכלים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון