הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שרימפס קלופים (למעט הזנב) ומנוקים
½ ק"ג טבעות קלמארי
2 שיני שום טרי כתושות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או כל שמנת אחרת לבישול 30% שומן לפחות
2 כפיות ממרח קארי אדום
שמן לטיגון עמוק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מייבשים את הקלמארי טוב בעזרת מגבות נייר. מערבבים את טבעות הקלמארי עם ממרח הקארי ומשאירים במקרר למשך כשש שעות לספיגת הטעמים. מטגנים את הקלמארי בשמן עמוק כשתיים עד שלוש דקות ומניחים בצד לספיגה על מגבת נייר.
שמים מעט שמן בווק. כשהשמן רותח מוסיפים את השום הכתוש ואת השרימפס. ברגע שהשרימפס שינה צבעו לכתום מכל הכיוונים מוסיפים את השמנת ומבשלים ביחד כשלוש דקות.
בצלחת הגשה מעט עמוקה מסדרים את הקלמארי בתחתית ומעליו יוצקים את השרימפס עם רוטב השמנת.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון