הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם שרימפס מקולפים ונקיים
80 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות 1 ס"מ
10 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
150 מ"ל יין לבן יבש
50 גרם חמאה
מלח, פלפל, שאטה טחון
שמן זית
800 גרם רוטב עגבניות
להכנת הרוטב:
1 ק"ג עגבניות חתוכות 2 ס"מ
50 גרם שום קלוף ופרוס
100 גרם בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
100 גרם סוכר לבן
100 מ"ל שמן זית
מלח פלפל
מעט מים לדילול הרוטב
אופן ההכנה
הרוטב:
1. מחממים בסיר שמן זית, ומוסיפים לו שום פרוס, עגבניות חתוכות ובצל, עד לריכוך.
2. מתבלים ומדללים במעט מים. כדי ליצור רוטב סמיך, מקררים מעט וטוחנים בבלנדר.
השרימפס:
1. מחממים במחבת גדולה שמן זית, ומטגנים את האווז עד שיהיה פריך (לא שרוף)
2. מוסיפים שום פרוס, יין לבן ומבשלים עד צמצום היין לחצי
3. מוסיפים את רוטב העגבניות שהכנו לפי הצורך, מתבלים במלח, פלפל, שאטה
4. מוסיפים חמאה, מערבבים, ומוסיפים נענע קצוצה
5. מוסופים למחבת את השרימפס למשך דקה וחצי עד שהם מתקפלים וצבעם הופך לבן אטום.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון