הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קמח
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
¼ כפית פפריקה חריפה
¾ ק"ג שרימפס טרי, מקולף (כולל הזנב) ומנוקה
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
1 בצל שאלוט קצוץ
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כפית אורגנו יבש מרוסק
2 כפות יין לבן
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל השחור והפפריקה החריפה. מגלגלים את השרימפס בתערובת הנ"ל, מנערים עודפים ומניחים בצד. בסיר רחב מחממים את השמן. כאשר השמן רותח מוסיפים את השרימפס ומקפיצים כחמש דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת הגשה גדולה. לאותו סיר מוסיפים את השום, השאלוט, הפטרוזיליה והאורגנו. מבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מניחים את התערובת הזאת על השרימפס בצלחת ההגשה. לאותו סיר מוסיפים כעת את היין הלבן והברנדי. מבעירים. לאחר שהאש כבתה מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ ומערבבים היטב ביין. מוזגים את היין על השרימפס בצלחת ההגשה ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון