חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרימפס עם פנקייק תירס וסלסת עגבניות צלויות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שרימפס עם פנקייק תירס וסלסת עגבניות צלויות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
24 חסילונים קלופים
2 לימונים
לפנקייק: 4 קלחי תירס
4 כפות קמח
4 ביצים
4 שיני שום קצוצות
4 יחידות בצל ירוק קצוץ
4 גבעולי טימין קצוצים
1 פלפל צ'ילי טרי
קורט מלח
קורט פלפל
שמן וחמאה לטיגון
לסלסה: 6 עגבניות חצויות (רצוי תמר)
2 בצלים קלופים
3 שיני שום שלמות
1 חופן כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'יפוטלה
מיץ מלימון אחד
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
לפנקייק מבשלים במי מלח רותחים את התירס כחמש דקות. בעזרת סכין מפרידים את הגרעינים מהקלחים. מערבבים בקערה את הקמח, הביצים, התירס, הבצל הירוק, הטימין והצ'ילי. מחממים שמן וחמאה ובעזרת כף מחליקים לתוך המחבת פנקייקים קטנים.
לסלסה חורכים את העגבניות והבצלים על גריל או בתנור בחום גבוה כ-10 דקות. טוחנים בבלנדר עם 3 שיני שום שלמות, כוסברה, פלפל צ'יפוטלה, מיץ לימון ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל.
מתבלים את החסילונים במלח ופלפל. מניחים בגריל ל-3 דקות על צד אחד. הופכים, סוחטים מעל את הלימונים ומוציאים אחרי דקה נוספת.
מניחים פנקייק על צלחת ההגשה, מסדרים 6 חסילונים במרכז הפנקייק וסלסה עגבניות מסביב.
מגיש: dylam
מקור: שף דודו קרדיטור ממסעדת ספייס
שתף את המתכון