הוראות הכנה
מרכיבים
24 חסילונים קלופים
2 לימונים
לפנקייק: 4 קלחי תירס
4 כפות קמח
4 ביצים
4 שיני שום קצוצות
4 יחידות בצל ירוק קצוץ
4 גבעולי טימין קצוצים
1 פלפל צ'ילי טרי
קורט מלח
קורט פלפל
שמן וחמאה לטיגון
לסלסה: 6 עגבניות חצויות (רצוי תמר)
2 בצלים קלופים
3 שיני שום שלמות
1 חופן כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'יפוטלה
מיץ מלימון אחד
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
לפנקייק מבשלים במי מלח רותחים את התירס כחמש דקות. בעזרת סכין מפרידים את הגרעינים מהקלחים. מערבבים בקערה את הקמח, הביצים, התירס, הבצל הירוק, הטימין והצ'ילי. מחממים שמן וחמאה ובעזרת כף מחליקים לתוך המחבת פנקייקים קטנים.
לסלסה חורכים את העגבניות והבצלים על גריל או בתנור בחום גבוה כ-10 דקות. טוחנים בבלנדר עם 3 שיני שום שלמות, כוסברה, פלפל צ'יפוטלה, מיץ לימון ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל.
מתבלים את החסילונים במלח ופלפל. מניחים בגריל ל-3 דקות על צד אחד. הופכים, סוחטים מעל את הלימונים ומוציאים אחרי דקה נוספת.
מניחים פנקייק על צלחת ההגשה, מסדרים 6 חסילונים במרכז הפנקייק וסלסה עגבניות מסביב.
מגיש:
מקור: שף דודו קרדיטור ממסעדת ספייס
שתף את המתכון