חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרלוט גבינת שמנת ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שרלוט גבינת שמנת ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
1/2 ק"ג אגסים, קלופים
1/2 בקבוק יין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
לתחתית ולדפנות:
1 כוס חלב
1 חבילה ביסקוטיים
למוס הגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 שקיקים של ג'לטין
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 מיכלים גבינה לבנה 9%
אופן ההכנה
אופן הכנת האגסים:
1.שמים בסיר את האגסים, היין, הסוכר והמים ומבשלים מעל להבה בינונית כחצי שעה, או עד שהאגסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
2.מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקרר 3 שעות עד לילה. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
הבסיס והדפנות:
1.שמים את החלב בקערית, טובלים קלות את הבישקוטים ומסדרים אותם בצמוד לדפנות התבנית ולבסיסה. (אני חתכתי את הקצוות כדי שיעמדו בקלות).
2.מסדרים מלמעלה את חצאי האגסים, כשהצד העגול למעלה. (כאמור הכנתי אפרסקים).
3.יוצקים את השמנת לקערת המערבל, מוסיפים ת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה אך רכה.
4.שמים בכוס את אבקת הג'לטין ומיץ התפוזים ומערבבים במזלג, למרקם חלק. מחממים כדקה במיקרו (אני חיממתי 20 שניות) ומערבבים שוב עד שאין גושים.
5.שמים את הגבינה בקערה ומוסיפים את הג'לטין תוך טריפה. מוסיפים גם את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, למוס אחיד.
6.יוצקים את המוס על האגסים שבתבנית ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, או עד שהמוס מתייצב. להגשה, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לשרלוט, משחררים את הקפץ ומוציאים מהתבנית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מיכל אלחלל
שתף את המתכון