הוראות הכנה
מרכיבים
3 גזר גדול
2 ראש סלרי
צרור סלרי עלים/מנגולד עלים
3 בצל
2 קולורבי
2 לפת
2 תפו"א
5 שיני שום פרוסות.
כרישה
200 גרם כבד בקר
200 גרם ריאות
200 גרם קורנפלור לקימוח
100 סמ"ק שמן קנולה
1 בקבוק יין אדום יבש
1 ליטר מים/נוזל עוף/נוזל בקר
100 גרם רסק עגבניות מלח/פלפל שחור /אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
1. לחמם שמן.
2. לקמח את נתחי האוסובוקו ו"לסגור" בשמן מכל הצדדים,להוציא למגש בגובה הנתחים שיכול להיכנס לתנור.
3. באותו סיר עם אותו שמן שבו סגרנו את הבשר לאדות את הירקות לפי סדר קשיות: בצל, שום, גזר, קולרבי, לפת, סלרי, תפו"א, כרישה, כאשר ממתינים כדקה שתיים בין מעבר מירק לירק לבסוף להוסיף את קוביות הכבד והריאות.
4. לתבל ולהוסיף את רסק העגבניות ,לערבב ביחד כ-3 דקות כדי להוציא את החמיצות מהרסק.
5. להוסיף את היין ועוד כ- ליטר נוזל מים/נוזל עוף/נוזל בקר להביא לרתיחה לתבל במלח ופלפל ולטעום.
6. להעביר את כל הנוזל ותכולתו לכלי שבו מונחים הנתחים בצורה עומדת זאת אומרת ניצבים לכלי ולא שוכבים.
7. להניח מעל ניר אפייה ולסגור את הכלי ב2 שכבות של רדיד אלומיניום כך שיהיה אטום לחלוטין.
8. לאפות בחום של 160 מעלות כשעתים וחצי. לפתוח בזהירות כדי לא לקבל כוויה מהאדים שיוצאים החוצה מהכלי .
בהגשה מתאים לשלב פירה תפו"א.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון