הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 בצלים קלופים וקצוצים
1 ק"ג עלי מנגולד, מנוקה מגבעולים גדולים (אפשר גם תרד, חלקים ירוקים בלבד)
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית + עוד קצת
2 כוסות אורז פרסי
מלח ופלפל בנדיבות
3 עגבניות בשלות מאד, קלופות ומרוסקות
2 כוסות מים רותחיםמיץ מחצי לימון
לעיטור: חופן נדיב של צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1.מחממים 3 כפות בווק-ברזל או בסיר כבד, מוסיפים את הבצלים והסוכר ומשחימים. מוסיפים
את עלי המנגולד והעגבניות, מכסים ומאדים כמה דקות. מסירים מכסה ומבשלים תוך ערבוב
חמש דקות.
2.בינתיים שוטפים את האורז בקערת מים פושרים בתנועות כביסה. אחרי השטיפה האורז
יספוג את טעמי התרד והבצל ביתר עוצמה. חוזרים על הפעולה עד שמי השטיפה
אינם לבנים יותר.
3.מסננים, מוסיפים לבצל ולתרד, יחד עם 2 כפות נוספות של שמן זית ומאדים 5 דקות תוך
ערבוב.
4.ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום
ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. בגמר הבישול, מניחים על הסיר מגבת, ומותירים אותו
סגור. המגבת תשמור על חום הסיר ותכלא את האדים המבקשים לצאת וכך האורז ימשיך
ויתפח בנוזלים הארומטיים שבסיר.
5.מעטרים בצנוברים, מגישים.
מגיש:
מקור: נירה רוסו/ניצנה גרי
שתף את המתכון