חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל אורז ומנגולד "ספנקוריזו" - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"ספנקוריזו" כשם התבשיל היווני המקביל, אבל יש לו גם שורשים חזקים בטורקיה, br והוא חלק מן המבחר הצמחוני המרהיב שקפריסין מציעה לאורחיה, br והוא טעים במידה שקשה להאמין על תבשיל פשוט, מחומרים פשוטים. br
תבשיל אורז ומנגולד "ספנקוריזו" - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"ספנקוריזו" כשם התבשיל היווני המקביל, אבל יש לו גם שורשים חזקים בטורקיה, br והוא חלק מן המבחר הצמחוני המרהיב שקפריסין מציעה לאורחיה, br והוא טעים במידה שקשה להאמין על תבשיל פשוט, מחומרים פשוטים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 בצלים קלופים וקצוצים
1 ק"ג עלי מנגולד, מנוקה מגבעולים גדולים (אפשר גם תרד, חלקים ירוקים בלבד)
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית + עוד קצת
2 כוסות אורז פרסי
מלח ופלפל בנדיבות
3 עגבניות בשלות מאד, קלופות ומרוסקות
2 כוסות מים רותחיםמיץ מחצי לימון
לעיטור: חופן נדיב של צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1.מחממים 3 כפות בווק-ברזל או בסיר כבד, מוסיפים את הבצלים והסוכר ומשחימים. מוסיפים
את עלי המנגולד והעגבניות, מכסים ומאדים כמה דקות. מסירים מכסה ומבשלים תוך ערבוב
חמש דקות.
2.בינתיים שוטפים את האורז בקערת מים פושרים בתנועות כביסה. אחרי השטיפה האורז
יספוג את טעמי התרד והבצל ביתר עוצמה. חוזרים על הפעולה עד שמי השטיפה
אינם לבנים יותר.
3.מסננים, מוסיפים לבצל ולתרד, יחד עם 2 כפות נוספות של שמן זית ומאדים 5 דקות תוך
ערבוב.
4.ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום
ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. בגמר הבישול, מניחים על הסיר מגבת, ומותירים אותו
סגור. המגבת תשמור על חום הסיר ותכלא את האדים המבקשים לצאת וכך האורז ימשיך
ויתפח בנוזלים הארומטיים שבסיר.
5.מעטרים בצנוברים, מגישים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נירה רוסו/ניצנה גרי
שתף את המתכון