חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל אורז עם בשר טחון בניחוח ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כי תיבלון כזה מוצאים רק בארצנו, אצל השכנים עם הדגל הירוק. היופי בתבשיל הזה הוא ההגשה שלו. אני ממליץ להיצמד למסורת עתיקת השנים. התבשיל הוא בניחוח ערבי, וכך גם צורת ההגשה, שופכים הכל על פיתה עירקית גדולה, ובתיאבון. אבל קודם, הנה המתכון.
תבשיל אורז עם בשר טחון בניחוח ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כי תיבלון כזה מוצאים רק בארצנו, אצל השכנים עם הדגל הירוק. היופי בתבשיל הזה הוא ההגשה שלו. אני ממליץ להיצמד למסורת עתיקת השנים. התבשיל הוא בניחוח ערבי, וכך גם צורת ההגשה, שופכים הכל על פיתה עירקית גדולה, ובתיאבון. אבל קודם, הנה המתכון.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 וחצי כוסות אורז
מים
שמן
כף מלח
בצל וחצי פרוס
5 שיני שום כתושות
חצי קילו בשר בקר מעורב עם כבש
2 כפות סומק
כף כמון
כף תבלין שווארמה
2 כפות שבבי עגבניות מיובשות או 2 עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפיות אבקת מרק עוף
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת שמיר.
אופן ההכנה
לאורז:
בסיר מחממים 3 כפות שמן. מוסיפים כוס וחצי אורז ו-כף מלח ומטגנים כמה דקות עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר, מעבירים לאש הכי קטנה ומבשלים 18 דקות.
לבשר:
בווק מטגים בצל וחצי פרוס, 5 שיני שום כתושות, מוסיפים בהדרגה חצי קילו בשר בקר מעורב עם כבש טחון (מוסיפים שליש כמות, מוסיפים חצי מהתבלינים, עוד שליש כמות, עוד חצי מהתבלינים ועוד שליש כמות).
לתיבלון:
מערבבים בקערה 2 כפות סומק, כף כמון, כף תבלין שווארמה ו-2 כפות שבבי עגבניות מיובשות (טוב נו, אני מניח שלא תמצאו את זה. אפשר לקחת 3 עגבניות מיובשות ולקצוץ אותן ואם גם זה לא מצאתם אז אפשר פשוט חצי חבילה קטנה של רסק עגבניות, להוסיף אחרי התבלינים).
מוסיפים את התבלינים בהדרגה כמו שכתוב למעלה, ממשיכים לבשל כדקה.
בכוס גדולה שמים 2 כפיות גדושות מאוד של אבקת מרק עוף, מוסיפים מים, מערבבים טוב ומוסיפים לבשר. מבשלים כדקה ומכבים את האש.
קוצצים חצי חבילת פטרוזיליה וחצי חבילת שמיר ומערבבים פנימה.
מערבבים את האורז לתוך כל העסק וזהו!
משהו רציני ביותר!
מגיש: lior
מקור: מתן קדר , אתר סקופ
שתף את המתכון