הוראות הכנה
מרכיבים
Kaposztas Cvekedli איטריות עם כרוב מטוגן
מאכל הונגרי אפייני ממרכיבים פשוטים.
1 כרוב בינוני
250 גרם איטריות מרובעות
100 גרם חמאה/מרגרינה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
שמן
אופציה: דבש/סילאן/סוכר
אופן ההכנה
1.שוטפים את הכרוב, קוצצים דק ומניחים בקערה גדולה.
בוזקים 2 כפות מלח ומניחים לשעה להגיר נוזלים.
2.בסיר גדול ממיסים את החמאה/מרגרינה.
3.סוחטים את הכרוב מנוזלים ומעבירים לסיר.
4.מאדים/מטגנים על אש נמוכה ותוך ערבוב מידי פעם, עד שהכרוב מזהיב/משחים.
תוך כדי האידוי מוסיפים פלפל שחור טחון טרי בכמות נדיבה
5.ממלאים סיר עם מים + מעט מלח ומבשלים את האיטריות עד לדרגת "אל-דנטה".
מסננים את האיטריות ומעבירים לסיר עם הכרוב המטוגן.
6.מערבבים בזהירות. מתקנים תיבול עם מלח ואולי עוד פלפל שחור.
מגישים חם
הערה: לאלה שמעדיפים את הגרסה המתקתקה, מוסיפים דבש או סילאן או סוכר בשלב האחרון לפני ההגשה
מגיש:
מקור: כרטסת המתכונים שלי
שתף את המתכון