הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם בשר ("שייטל" של "אדום אדום")חתוך לקוביות 2X2 ס"מ.
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות.
מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם.
2 ענפי טימין טרי.
1 כוס חתיכות סלרי אמריקאי באורך 1.5 ס"מ.
1 כוס מים או נוזל עוף.
להכנת הפטריות:
½1 סלסלות פטריות "שמפניון" טריות חצויות.
1 סלסלה פטריות "ירדן" חצויות.
1 סלסלת פטריות "פורטבלו חורש" פרוסות גס.
מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם.
3 שני שום קצוצות.
½ כוס בצל ירוק חתוך.
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים , תוך ערבוב, עד הזהבה. מתבלים , מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים, בסיר מכוסה, על להבה נמוכה במשך כשעה, תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
4. מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות עד השחמה (כל סוג בנפרד ובכמויות קטנות). מתבלים ומוסיפים לתבשיל בסיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דק'נוספות.
מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון