הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
6 8 מנות
½ כוס שמן זית
2 גזרים, קצוצים
1 שורש סלרי, קצוץ
1 בצל, קצוץ
1 עלה דפנה
2 3 עלי מרווה
5 6 שיני שום, קלופות
½ ק"ג גרגרי חומוס, מושרים לילה במים ומסוננים
מלח ופלפל שחור
2 עגבניות, קצוצות
250 גרם פסטה מסוג קונכיות
לתיבול:
שמן זית
2 שיני שום, קלופות ומעוכות
2 נתחי פילה אנשובי
3 4 מחטי רוזמרין
אופן ההכנה
שמים את השמן בסיר. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, הבצל, עלה הדפנה, המרווה, השום והחומוס ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, ממשיכים לערבב ומאדים כ 6 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים עוד כ 2 דקות. מוסיפים כ ½2 ליטרים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהחומוס רך. מעבירים כשליש מכמות התבשיל (עם כשליש מהנוזלים) למעבד המזון ומרסקים למחית. מחזירים את המחית לסיר. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא מתרככת וסופגת את רוב הנוזלים שבסיר. בינתיים מחממים כ 2 כפות שמן במחבת, מוסיפים את השום, האנשובי והרוזמרין. מערבבים כדקה על להבה בינונית. כשהפסטה רכה, מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, יוצקים עוד קצת שמן זית מלמעלה ומגישים
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון