הוראות הכנה
מרכיבים
1כוס חיטה
1 בטטה בינונית
ארטישוק ירושלמי
1 גזר
פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות סילן
אופן ההכנה
לשטוף את החיטה ולהשרות במים מינימום שעתיים
את הירקות לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות
בסיר, לחמם מעט שמן ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה להוסיף את השום הכתוש ולטגן יחד כדקה (לא לשרוף את השום).
להוסיף את כל הירקות ולערבב, לטגן כ-5 דקות
להוסיף את החיטה לערבב, להוסיף תבלינים וסילן ,מלבד הפטרוזיליה(את הפטרוזליה מוסיפים בסוף הבישול), לערבב ולהוסיף מים בכמות שתכסה את התבשיל וקצת יותר.
להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות עד שרוב המים נספגים, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ-20 דקות נוספות.
בסוף הבישול להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולערבב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון