הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
פירורי לחם
2 ביצים
1 חציל
2 עגבניות
לרוטב:
300 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות לימון
4 כפות סוכר
1 כוס מים
נענע קצוצה
אופן ההכנה
לערבב בקערה את החומרים לקציצות, ליצור קציצות לשטח מעט ולטגן כדקה מכל צד.
להניח על מגבת נייר לספוג את עודפי השמן.
לשטוף את החציל לחתוך לחצאי פרוסות עם הקליפה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
לזרזף שמן זית, ולתבל במלח ופלפל, להכניס לתנור בחום 200 מעלות כ-20 דקות. אפשר
גם לטגן את החציל.
לפרוס את העגבניות לחצאי פרוסות.
בקערה להכין את הרוטב, לערבב את המצרכים ,לטעום ולשפר טעם, הרוטב צריך
להיות חמוץ מתוק.
להרכבת המנה: בסיר רחב ושטוח לסדר שכבה חצילים, מעל קציצות ומעל עגבניות
ושוב חצילים ,קציצות ועגבניות. ליצוק מעל את הרוטב בזהירות.
להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש בינונית-נמוכה
כ-30 דקות. אין צורך לערבב בזמן הבישול. להגיש עם אורז לבן.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון