הוראות הכנה
מרכיבים
שליש כוס שמן זית
כתף טלה במשקל 3 ק"ג חתוכה לקוביות גדולות
מלח ופלפל שחור גרוס
8 בצלים בינוניים
11 שיני שום קלופות
1 בקבוק יין לבן יבש
1 ליטר ציר בקר או טלה
10 גבעולי טימין טרי
14 גזרים קלופים
14 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול (שיכיל את כל המצרכים) ועמיד בחום. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים ביחד עד להזהבה קלה של הבצלים. מוסיפים את היין בהדרגה (וזאת על מנת לשמור על הבשר חם מכיוון שהוספת נוזל קר בבת אחת מקשה את הבשר). באותו אופן מוסיפים גם את הציר. מוסיפים את הטימין והגזרים ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעתיים וחצי כאשר מדי פעם מערבבים. מוציאים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומחזירים לתנור למשך שעה נוספת.
מגישים את נתחי הבשר והירקות סביב הר של קוסקוס עם קערה מנוזלי הבישול בתור רוטב בצד.
מגיש:
מקור: רונן גורן
שתף את המתכון