חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל כבש בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אודה לכם אם תשתפו אותי במתכוני קדרה משובחים שמתבשלים בישול איטי בתנור. בשר בקר/עוף + ירקות למיניהם. אם יש לכם משהו בשבילי, בבקשה פרטו כמויות כי אני חדשה בבישול. תודה. תודה.
תבשיל כבש בירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אודה לכם אם תשתפו אותי במתכוני קדרה משובחים שמתבשלים בישול איטי בתנור. בשר בקר/עוף + ירקות למיניהם. אם יש לכם משהו בשבילי, בבקשה פרטו כמויות כי אני חדשה בבישול. תודה. תודה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר צוואר כבש חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3 לפתות בינוניות חתוכות לרבעים
3 גזרים גדולים חתוכים גס
1 שומר בינוני פרוס גס
1 בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוצות
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
250 גרם כרוב ניצנים (אפשר גם קפוא)
200 גרם פטריות שמפיניון חצויות
שליש כוס יין אדום מתוק
מים
מלח ופלפל
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. אוטמים את קוביות הבשר היטב מכל הכיוונים ומוציאים אותן החוצה מהסיר. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השומר ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הירקות (למעט כרוב הניצנים) ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר על מנת לשחרר את אשר נדבק מהבשר. מחזירים את הבשר פנימה ומערבבים שוב. מוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכרוב. מתבלים במלח ופלפל (לא מתביישים לטעום). מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת. מנמיכים את החום ל-150 מעלות ומשאירים את הסיר בתנור לעוד כשעה עד שעה ורבע.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון