הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר צוואר כבש חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
3 לפתות בינוניות חתוכות לרבעים
3 גזרים גדולים חתוכים גס
1 שומר בינוני פרוס גס
1 בצל גדול פרוס
3 שיני שום קצוצות
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
250 גרם כרוב ניצנים (אפשר גם קפוא)
200 גרם פטריות שמפיניון חצויות
שליש כוס יין אדום מתוק
מים
מלח ופלפל
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד. אוטמים את קוביות הבשר היטב מכל הכיוונים ומוציאים אותן החוצה מהסיר. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השומר ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הירקות (למעט כרוב הניצנים) ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר על מנת לשחרר את אשר נדבק מהבשר. מחזירים את הבשר פנימה ומערבבים שוב. מוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכרוב. מתבלים במלח ופלפל (לא מתביישים לטעום). מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה נוספת. מנמיכים את החום ל-150 מעלות ומשאירים את הסיר בתנור לעוד כשעה עד שעה ורבע.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון