הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר` לוביה יבשה מושרת למשך לילה
2 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
1.5 כפיות כמון
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי חצי לימון סחוט
מים רותחים
אופן ההכנה
1.בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה.
2.מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב.
3.מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים את הלוביה.
4.מוסיפים מים עד לגובה הקטניות, מתבלים אך לא מוסיפים את המלח!! , מבשלים עד אשר
הלוביה מתרככת - כשעה - ממליחים,מוסיפים את מיץ הלימון מערבבים ומכבים את האש.
5.יש לבדוק במהלך הבישול אם יש מספיק מים - אם חסר, אז להוסיף מעט.
בסוף הבישול לא נשארים הרבה מים בסיר, אלא ממש מעט בקרקעית.
אפשר להגיש עם אורז לבן ולהתענג
מגיש:
מקור: הבלוג של CooknBake
שתף את המתכון