הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקים
1 כוס חיטה/גריסים
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח
1 כף מרק בצל
אופן ההכנה
שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים כשעה
שוטפים היטב את החיטה ומסננים.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד לריכוך (לא הזהבה).
מסננים את העדשים ומוסיפים לבצל.
מוסיפים גם את החיטה.
מוסיפים את התבלינים לסיר. מערבבים היטב.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה. מכסים היטב ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע.
מומלץ להניח לתבשיל כחצי שעה לספוג הטעמים לפני ההגשה
מגיש:
מקור: חמודי
שתף את המתכון
