חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל עדשים עיראקי ("רזומש")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עדשים טעים שמומלץ לאכול אותו בעונת החורף. יש לזכור שזהו לא מרק ולכן brהתבשיל לא צריך להיות דליל כמו מרק. יחד עם זאת, הוא לא אמור להיות סמיך מדי.
תבשיל עדשים עיראקי ("רזומש")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עדשים טעים שמומלץ לאכול אותו בעונת החורף. יש לזכור שזהו לא מרק ולכן brהתבשיל לא צריך להיות דליל כמו מרק. יחד עם זאת, הוא לא אמור להיות סמיך מדי.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
½ כוס עדשים חומים
3 שיני שום
3 כפות שמן
1 כפית (שטוחה) כמון
מלח
פלפל
כורכום (כרבע כפית)
1 כף שטוחה של אבקת עוף
½2 כוסות מים
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר כוס מים ומוסיפים את העדשים לאחר שנשטפו טוב במים. יש לבשל את העדשים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים.
לאחר מכן מוסיפים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל, כורכום, אבקת עוף ומערבבים.
מוסיפים את האורז (לאחר שנשטף) ומבשלים עוד כ-15 דקות.
מטגנים במחבת 3 שיני שום כתושות עם הכמון. כל תהליך הטיגון נמשך כ-½ דקה (מאוד מהר כדי שהשום לא ישרף). יוצקים את השום, עם השמן והכמון לתוך הסיר עם העדשים והאורז, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
ניתן להוסיף עוד מים (כ-½ כוס) אם התבשיל סמיך יתר על המידה.
מגיש: vereds78
מקור:
שתף את המתכון