חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל עדשים עם בורגול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל הבורגול והעדשים הוא בריא מאוד. הקטניות במיוחד הם בריאים ומשביעים. כדאי לנסות. העדשים הם ירוקים או חומים. (יש להשרות את העדשים במים במשך 3 שעות ואחרי סינונם יש לבשל אותם על להבה נמוכה עד לריכוך העדשים. את הבורגול להשרות במים חצי שעה ולסנן. ניתן להגיש את התבשיל עם יוגורט שמתובל בשום ונענע.
תבשיל עדשים עם בורגול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל הבורגול והעדשים הוא בריא מאוד. הקטניות במיוחד הם בריאים ומשביעים. כדאי לנסות. העדשים הם ירוקים או חומים. (יש להשרות את העדשים במים במשך 3 שעות ואחרי סינונם יש לבשל אותם על להבה נמוכה עד לריכוך העדשים. את הבורגול להשרות במים חצי שעה ולסנן. ניתן להגיש את התבשיל עם יוגורט שמתובל בשום ונענע.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 ורבע כוס עדשים חומות או ירוקות מסוננות (הוראות בהקדמה)
- חצי כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 6 שיני שום קצוצות
- עגבניה קלופה וקצוצה
- 2 כוסות בורגול גרוס גס מסונן (הוראות בהקדמה)
- מלח, פלפל שחור
- 3 כוסות מים (או מרק עוף צח)
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניה ומטגנים בערך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הבורגול ומטגנים גם כ-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים המסוננים ומוסיפים את המים או המרק הצח, מתבלים במלח ופלפל ומכסים היטב את הסיר.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים כ-15 דקות.
- מסירים מהאש, מערבבים וטועמים את התיבול.
- ניתן להגיש בצד את היוגורט המתובל (הוראות בהקדמה).
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: מאימא
שתף את המתכון