הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף מחולק
2 תפו"א מחולקים לרבעים
½1 כוסות אפונה קפואה
ירק חתוך קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שום)
תבלינים פלפל שחור מלח וכורכום
לקוקלה:
½ חזה עוף חתוך קטו
3-5 שיני שום כתושות
1 ביצה
1 כף שמן
פפריקה מתוקה , פלפל שחור, מלח, מעט סולת.
אופן ההכנה
מטגנים 1 בצל בשמן , כאשר מזהיב מוסיפים כף פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם על אש נמוכה מבשלים אותה מעט אח"כ מוסיפים כף רסק עגבניות ונותנים להתבשל מספר שניות
אח"כ מוסיפים את הירק קצוץ דק (פטרוזילה, כוסברה, שמיר), מערבבים מעט ומוסיפים את העוף והאפונה, מוסיפים ¼ כוס מים ואת התבלינים מלח, פלפל שחור ומעט כורכום, נותנים לזה להתבשל על אש נמוכה בערך 10 דקות ואח"כ מוסיפים את ה"קוקלות" .
ה"קוקלות":
מערבבים את כל החומרים ביחד בתוך קערה , אך את הסולת יש להוסיף לאט כדי שיווצר מרקם גמיש ולא קשה . יוצרים מעין קציצה מאורכת ומכניסים לתבשיל, ממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות , כאשר התפוחי אדמה רכים והעוף מבושל, לכבות את האש.
בתאבון!
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון