חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל עוף עם אורז ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עוף עם אורז ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרגיות (ירכיים ללא עצם)
3 כפות שמן
3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1 חבילה (1 ק"ג) תרד טרי רחוץ ונקי
1 כף רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות מגורדת על פומפייה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית סוכר
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה פפריקה
1/2 כפית כורכום
1 כוס אורז (מומלץ עגול)
2 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר עמוק, מוסיפים מחצית מכמות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תרד, רסק עגבניות ועגבניות מגוררות, מלח, פלפל, סוכר ולימון, ומבשלים עד שהתרד נעשה רך מאוד.
2. במקביל בסיר אחר מזהיבים את שארית הבצל החתוך, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים שום, פפריקה, כורכום, מלח וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, או עד שהפרגיות מבושלות. בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר אל הסיר עם התרד, וממשיכים לבשל יחד על אש קטנה עוד 15 דקות.
3. משרים אורז במים פושרים ל-15 דקות, שוטפים, מסננים ומוסיפים לסיר עם העוף והתרד. מוסיפים גם ציר עוף, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. מסירים מהאש וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה.
מגיש: יוסף ל
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון