חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל עוף עם חצילים וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להגשה עם אורז לבן. פשוט מעדן, הרוטב סמיך ואדום בטעם חמוץ מתוק.
תבשיל עוף עם חצילים וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

להגשה עם אורז לבן. פשוט מעדן, הרוטב סמיך ואדום בטעם חמוץ מתוק.
הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 נתחי עוף
1 חציל קטן חתוך לחצאי טבעות עם הקליפה
1 כוס חומוס מושרה כל הלילה
¼ כוס שמן זית
300 גרם עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות
1 כף רסק
1 כוס נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
להניח את פרוסות החציל בתבנית אפיה, לזרזף מעט שמן זית מלח ופלפל שחור ולקלות
בתנור בחום 200°c עד שמשחים.
לטגן בצל בשמן זית, בסיר גדול ורחב , עד שמשחים מעט להוסיף פרוסות שום לערבב יחד כדקה,להוסיף את נתחי העוף ולטגן כ-10 דקות לערבב מידי פעם, להוסיף חומוס וחצילים ולטגן יחד, כדקה.
לערבב יחד בקערית את שאר המצרכים, לטעום ולשפר תיבול. התבשיל אמור להיות חמוץ מתוק.
ליצוק את הרוטב על העוף לערבב , להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי.
אם חסרים נוזלים במהלך הבישול להוסיף מעט מים.
מגיש: ronitd
מקור: אישי
שתף את המתכון