הוראות הכנה
מרכיבים
40 עלי גפן/ או 3 צרורות מנגולד
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום, פרוסות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס אורז
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כוסות מים
מלח
1 כף צנובר
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את עלי הגפן/מנגולד מוציאים וחותכים לרצועות של 3 ס"מ
2. מכניסים את הכל לסיר גדול עם מים שהורתחו קודם לכן לבישול של 3-4 דקות.
ומסננים עם מסננת.
3. מכניסים לסיר שמן, בצלים, ושום ומטגנים כ 3 דקות
4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים ל 2 דקות, ומוסיפים את העגבניות ומתבלים
5. מוסיפים את המים והמנגול/ עלי גפן ומביאים לרתיחה
6. מוסיפים האורז מערבבים כמהה מנמיחים אש ומכסים לכ- 20 דקות
7. פותחים את המכסה לאחר 10 דקות
8. מפזרים למעלה כף צנובר קלוי
9. מומלץ מאוד לאכול עם יוגורט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון