הוראות הכנה
מרכיבים
¾ כוס שמן זית
6 עגבניות אדומות, גדולות ובשלות חתוכות לקוביות
10 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 פלפלים ירוקים חריפים
1 צרור קטן של כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות גדושות של פפריקה אדומה מתוקה
מלח, לפי הטעם
2 כוסות מים
דג פרידה במשקל ½1 ק"ג, פרוס
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח, מוסיפים פנימה את קוביות העגבניות, פרוסות השום, הפלפל החריף, הכוסברה (או הפטרוזיליה) הקצוצה, הפפריקה והמלח ומבשלים , על להבה נמוכה כ-20 דקות- ½ שעה, או עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים לרוטב 2 כוסות מים, מערבבים היטב ומוסיפים את פרוסות הדג. מסדרים את פרוסות הדג בתוך הרוטב בשכבה אחת ודואגים שהרוטב יכסה את כולן. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהדג רך מאד. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אביבה אללוף, מנהלת את מסעדת הדגים ג'קו
שתף את המתכון