הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג ארנבת שלמה מפורקת ל-10 חתיכות
2 בטטות גדולות חתוכות לרבעים
3 ראשי שום
6 בצלים שלמים עם הקליפה
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 ראשי סלרי נקיים ושטופים
צרור נענע
צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כוס שמן זית
1 בקבוק יין לבן
2 עלי דפנה
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3 ליטרים מים פושרים
4 כפות כמון
4 כפות פפריקה אדומה
אופן ההכנה
בסיר רחב מחממים את שמן הזית לחום גבוה. צורבים בסיר את נתחי הארנבת עד לקבלת צבע חום בהיר. מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים את יתר הירקות, למעט הירקות הירוקים. מטגנים כך במשך כרבע שעה. מוסיפים פנימה את בשר הארנבת ויוצקים פנימה את היין הלבן. מצמצמים כך את הנוזלים במשך 10 דקות, מוסיפים את המים ומנמיכים את האש. מוסיפים את יתר הירקות הירוקים ואת כלל התבלינים ומבשלים עם מכסה במשך שעתיים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: טיב טעם
שתף את המתכון