הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס שעועית לבנה גדולה (בובס)
3/4 כוס שעועית אדומה
11/2 ק"ג נתח שפונדרה חתוך לקוביות
250 גר' נקניק קבנוס חתוך לטבעות
1/2 כוס ברנדי
8 בצלי אשלוט או שני בצלים סגולים
3 שיני שום מעוכות
1 כפית פפריקה מתוקה
1-1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
אופן ההכנה
1.משרים את השעועית במים למשך 24 שעות, מסננים ושוטפים.
2.בסיר שניתן להכניס לתנור מערבבים את השום, הברנדי ושני סוגי הפפריקה.
מוסיפים את בצלי האשלוט, השעועית, הבשר והקבנוס.
3.מוסיפים מים עד כדי כיסוי, ומבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה במשך שעה וחצי, או
עד שהשעועית מתרככת.
4.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. אם נותרה כמות גדולה של נוזלים, פותחים את מכסה
הסיר ומצמצמים על להבה בינונית עד ליצירת רוטב סמיך.
5.מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומבשלים 45 דקות במכסה
סגור ו-15 דקות במכסה פתוח.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון