הוראות הכנה
מרכיבים
12 תחתיות ארטישוק
½ ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
2 כפיות מלח
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 קופסא עגבניות מרוסקות עם בזיליקום (250 מ"ל)
1 כוס מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר עם חצי מכמות הבצל, חצי מכמות השום, חצי מכמות הצ'ילי, פירורי הלחם, כפית מלח והביצה לעיסה אחידה. ממלאים את הבשר בתחתיות הארטישוק. מחממים שמן במחבת ומטגנים רק את חלק הבשר בשילוב של תחתיות הבשר עם הארטישוק (כלומר, צד הארטישוק כלפי מעלה). מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. בסיר גדול מחממים מעט שמן. מטגנים את שארית הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי הנותרים ומערבבים. מוסיפים את העגבנייה ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ויתרת המלח ומערבבים. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומכניסים את הארטישוק הממולא כאשר צד הארטישוק כלפי מטה. מבשלים כך במכסה סגור במשך כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון