הוראות הכנה
מרכיבים
למרק: 1 כרישה קצוצה דק
3-4 עגבניות שרי חצויות
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות
שאריות עלי הכרפס מהסדר קצוצים דק
שאריות גבעולי סלרי מארוחת החג פרוסים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 עלה מרווה קצוץ
חצי פלפל חריף קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות אבקת מרק עוף (או לחילופין ציר עוף מוכן)
חצי כוס נוזלי שרייה של פטריות שיטאקי מיובשות (אם השתמשתם במשהו כזה ושמרתם את הנוזלים - אין חובה)
שמן לטיגון
מים
לקניידעלך: 2 חלבונים
1 ביצה
רבע כוס שמן צמחי
600 גרם קמח מצה
שאריות כרפס מהסדר קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל קצוץ מטוגן
חזרת שנותרה מהחג (הכוונה לסלט חזרת עם הסלק והחזרת המגוררת)
1-2 ביצים קשות שנותרו מברכות ערב החג מגוררות גס
1.5 כפיות מלח
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית אבקת קארי
אופן ההכנה
לקניידעלך: מערבבים היטב את כל חומרי הקניידעלך לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר ללילה. יום לאחר מכן יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים מהתערובת ומבשלים במי מלח רותחים עד שהם צפים למעלה. מוציאים אותם מיד במצב זה לקערה נפרדת. מכניסים למקרר לצינון למשך כשעתיים.
למרק: מחממים מעט שמן בסיר רחב. מטגנים קלות את הכרישה, השום, גבעולי הסלרי והפלפל החריף עד שהכרישה מזהיבה מעט. מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר יחד עם אבקת המרק (או לחילופין אותה כמות ציר עוף וללא אבקת מרק). מוסיפים את נוזלי הפטריות (לא הכרחי אך נותן ארומה נהדרת) ועגבניות השרי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוחי האדמה, הפטרוזיליה הקצוצה והמרווה ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים כארבעים דקות.
מגישים את המרק עם כדורי הקניידעלך בפנים - שני כדורים לכל סועד לצלחת מרק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון