הוראות הכנה
מרכיבים
8 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים, מכל סוג שהוא, שטופים קלופים
500 גרם של בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית קינמון
1/2 כף פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית זנגביל
1/2 כפית הל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן צמחי
4 עגבניות גדולות מקולפות, מגורדות על מגרדת
2 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מרוקנים את תפוחי האדמה בעזרת כף פריזאית מעבירים לכלי עם מים
2. במחבת עם 3 כפות שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
3. מוסיפים את הבשר למחבת ומתבלים,קינמון, פלפל אנגלי טחון, זנגביל, הל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג, מעבירים לצד לקירור
4. ממלאים 3/4 תפוח אדמה בבשר ואת הרבע הנוסף בתוכן שרוקנו מתפוא"ד
5. במחבת עם שמן מטגנים את תפוחי האדמה עד הזהבתם
6. מעבירים לתבנית אפיה ומחממים תנור ל 250 מעלות
7. במחבת עם מעט שמן מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ורבע כוס ומבשלים יחדיו מוסיפים מעט מלח ומבשלים כ 5 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל צבע אדום עז.
8. שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה ומכניסים לתנור לכ 15 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון