הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפו"א גדולים קלופים
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום מעוכות
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חצי גביע שמנת חמוצה
רבע כפית אגוז מוסקט,מגורר
מלח ופלפל שחור גרוס דק
150 גרם גבינת אמנטל,['טל העמק'] מגוררת
1 צרור בצלית [עירית] קצוצה דק
1/2 צרור עלי בזיל
אופן ההכנה
1. פורסים דק, את תפוחי האדמה והבצלים.
2 משפשפים את התחתית והדפנות של מחבת ברזל עם השום המעוך. ממיסים במחבת
את החמאה,מוסיפים את השמנת המתוקה,החלב והשמנת החמוצה,ומחממים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל,ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ושפע פלפל
שחור.
3. מכסים את המחבת,ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מערבבים מידי פעם
בעדינות בכף עץ.
4. זורים מעל את הגבינה המגוררת,ומערבבים קלות. מחממים את הגריל, מעבירים
את המחבת לגריל חם,וקולים עד שתפוחי האדמה השחימו,בוזקים מעל בצלית
קצוצה ובזיל.
מגישים כתוספת או כארוחה קלה,עם באגט חם ויין לבן צונן. בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון