הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוזים
3 כפות ליקר תפוזים
½ כוס סוכר + ¼ כוס מים
עבור הקרמל:
½ כוס סוכר + ¼ כוס מים
אופן ההכנה
חותכים רצועות דקות מקליפת שני תפוזים (ללא החלק הלבן) בעזרת זסטר , ומרתיחים אותם במים לשתי דקות, מסננים ושומרים בצד.
קולפים את התפוזים, פורסים אותם לרוחב לפרוסות דקות ומגלענים.
מניחים את הפרוסות בתבנית פיירקס שקופה.
יוצקים מעל את ליקר התפוזים.
מרתיחים על אש גבוהה ½ כוס סוכר + ¼ כוס מים בלי לערבב.
מנמיכים את האש לחום בינוני וממשיכים להרתיח בלי לערבב עד שמסמיך.
מוסיפים לנוזל את קליפת התפוזים ומרתיחים עד שהקליפות הופכות למעט שקופות.
מוציאים מהרוטב במזלג, מפרידים, מניחים להתקרר על נייר אלומיניום.
מבשלים יחד ½ כוס סוכר ו- ¼ כוס מים עד שהתמיסה מגיעה לצבע קרמל עשיר.
יוצקים את הקרמל באופן שווה על התפוזים, מקררים מעט, ומפזרים מעל את הקליפות הממותקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון