הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
8 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה (הכתום)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור טרי גרוס
למילוי
4 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד הזהבה
2 כוס פטריות שמפיניון קצוצות ומטוגנות
50 ג"ר גבינת צדר מגורדת לא חובה
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את תפוהאדמה על קליפתם ובעזרת מזלג דוקרים אותו בכל צדדיו
2. בסיר גדול מניחים את תפוחי האדמה ומים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים
מעט מוציאים ומייבשים (ניתן אחרי החירור להעביר לקערת מיקרו ל 6 דקות)
3. חורצים פס לאורך התפוח ונותנים לו לחיצה קטנה על הדפנות להרחבת הפתח
3. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
4. לפתח הנפאר בתפוח ממלאים את המילוי
5. מרפדים תבנית אפיה בניירות אפיה ומפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתבנית גדולה
6.מזלפים שמן זית בנדיבות. מפזרים קצת מלח גס, פלפל גרוס עבה
7.אופים כ-45 דקות עד השחמה יפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון