חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה וקישואים בתנור בנוסח כרתים (בוריקס קישואים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קל מאד וטעים בשל השילוב המוצלח . המתכון מתוך ספר בישול שמצאנו בחוף בכרתים שאינו עם עיבוד מסוים להקלה והתאמה
תפוחי אדמה וקישואים בתנור בנוסח כרתים (בוריקס קישואים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קל מאד וטעים בשל השילוב המוצלח . המתכון מתוך ספר בישול שמצאנו בחוף בכרתים שאינו עם עיבוד מסוים להקלה והתאמה
הוראות הכנה
מרכיבים
שקית תפוחי אדמה קלופים, מרככים בשלמותם במיקרו למשך כ 20 דקות עד לבישול אל דנטה
8 קישואים בינוניים מקולפים מרוככים עד דרגה כמעט רכה במיקרו
קופסת קוביות עגבניות או קוביות עגבניות טריות+ כף עד כף וחצי עמילן לשם הסמכה
קופסת פטה 400 גר או גבינת כנען
עלי נענע קצוצים לפי טעם
אורגנו יבש כף- עד שתי כפות או אורגנו טרי לפי הטעם
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
את תפוחי האדמה המבושלים במיקרו חותכים לפרוסות לאחר שהתקררו. מסדרים בתבנית אפיה משומנת בשמן זית שכבה אחת ממחצית כמות תפוחי האדמה, אין צורך להתאמץ בסידור יתר על המידה. לפזר מעל שמן זית "לפי העין" מלח ופלפל וחלק מהאורגנו
את הקישואים המבושלים שהתקררו מעט, מערבבים עם קופסת קוביות העגבניות לאחר שפוזר בהם העמילן (הטכניקה היא העברת מעט נוזל לעמילן בכוס כדי שלא יווצרו גושים והחזרת עיסת העמילן לעגבניות וערבוב ), מוסיפים קוביות פטהכנען, את עלי הנענע את הערבוביה הזו מניחים מעל שכבת תפוחי האדמה ומעליה עוד שכבת תפוחי אדמה מאילו שנותרו. עוד קצת שמן זית פלפל ומלח ואורגנו מעל ולתנור ל45-60 דקות - ללא כיסוי בטמפ של 180 מעלות.
מנסיון המתכון קורא למעט עלי נענע לעומת זאת הוספתי כמעט חצי צרור עלים (ללא גבעולים) ואהבתי את הטעם. אפשר לשלב פתה עם ריקוטה (כך זה יהיה דומה יותר לגבינה הכרתית).
מצוין. בתאבון
מגיש: MAAmateurCook
מקור:
שתף את המתכון