הוראות הכנה
מרכיבים
שקית תפוחי אדמה קלופים, מרככים בשלמותם במיקרו למשך כ 20 דקות עד לבישול אל דנטה
8 קישואים בינוניים מקולפים מרוככים עד דרגה כמעט רכה במיקרו
קופסת קוביות עגבניות או קוביות עגבניות טריות+ כף עד כף וחצי עמילן לשם הסמכה
קופסת פטה 400 גר או גבינת כנען
עלי נענע קצוצים לפי טעם
אורגנו יבש כף- עד שתי כפות או אורגנו טרי לפי הטעם
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
את תפוחי האדמה המבושלים במיקרו חותכים לפרוסות לאחר שהתקררו. מסדרים בתבנית אפיה משומנת בשמן זית שכבה אחת ממחצית כמות תפוחי האדמה, אין צורך להתאמץ בסידור יתר על המידה. לפזר מעל שמן זית "לפי העין" מלח ופלפל וחלק מהאורגנו
את הקישואים המבושלים שהתקררו מעט, מערבבים עם קופסת קוביות העגבניות לאחר שפוזר בהם העמילן (הטכניקה היא העברת מעט נוזל לעמילן בכוס כדי שלא יווצרו גושים והחזרת עיסת העמילן לעגבניות וערבוב ), מוסיפים קוביות פטהכנען, את עלי הנענע את הערבוביה הזו מניחים מעל שכבת תפוחי האדמה ומעליה עוד שכבת תפוחי אדמה מאילו שנותרו. עוד קצת שמן זית פלפל ומלח ואורגנו מעל ולתנור ל45-60 דקות - ללא כיסוי בטמפ של 180 מעלות.
מנסיון המתכון קורא למעט עלי נענע לעומת זאת הוספתי כמעט חצי צרור עלים (ללא גבעולים) ואהבתי את הטעם. אפשר לשלב פתה עם ריקוטה (כך זה יהיה דומה יותר לגבינה הכרתית).
מצוין. בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון