כמעט כל ערב שישי אני הולכת לאכול ארוחת שישי חגיגית אצל אמא של חבר שלי. brאמנם היא לא תימניה אך כשיש בן זוג חדש שהוא תימני- היכולת להכין אוכל תימני באה כבר מעצמה. brוכך כל ערב שישי היא מכינה ארוחה נפלאה הכוללת גם תפוחי אדמה נפלאים! brהצלחת של תפוחי האדמה תמיד נשארת ריקה בסוף וכולם נהנים מאוד. br brרוצים גם? brהנה לכם המתכון !
|
|
כמעט כל ערב שישי אני הולכת לאכול ארוחת שישי חגיגית אצל אמא של חבר שלי. brאמנם היא לא תימניה אך כשיש בן זוג חדש שהוא תימני- היכולת להכין אוכל תימני באה כבר מעצמה. brוכך כל ערב שישי היא מכינה ארוחה נפלאה הכוללת גם תפוחי אדמה נפלאים! brהצלחת של תפוחי האדמה תמיד נשארת ריקה בסוף וכולם נהנים מאוד. br brרוצים גם? brהנה לכם המתכון !
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כ-1 כוס קטשופ
10 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים
מלח לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית חווייג' למרק
1 כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לרתיחה.
בזמן הזה מאדים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן ומוסיפים קטשופ, פפריקה, חווייג' למרק וכמון. לאחר מכן, מוסיפים מהמים של תפוחי האדמה לתערובת (כ-4 מצקות) ומערבבים עם שום. שמים את תפוחי האדמה ברוטב ומבשלים מעט על מנת שתפוחי האדמה יספגו את הרוטב.
**מומלץ קודם להעביר את תפוחי האדמה כי איתם עוברים גם הרבה מים ואז להוסיף עוד מעט מים אם חסר.**
מעבירים את הבלילה לתבנית אלומיניום ואופים בתנור כחצי שעה בחום בינוני עד גבוה.
מגיש:
מקור: שושי קינן
שתף את המתכון