הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (2-3 ס"מ)
שמן זית
אבקת מרק בצל (אני ממליץ על קנור)
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים אך לא מוכנים לחלוטין.
מסננים ומייבשים על מגבת נייר. מצננים כ- 15 דקות.
מחממים בינתיים תנור ל- 200 מעלות
מערבבים שמן זית עם אבקת מרק בצל - טועמים את התערובת ומוודאים שהיא טעימה - לא מלוחה מדי (יותר מדי אבקת מרק) ולא חסרת טעם (יותר מדי שמן).
טובלים כל פרוסה בתערובת השמן ומניחים בתבנית בשכבה אחת.
אופים בתנור כ- 45 דקות, או עד שתפוחי האדמה שחומים מעט ופריכים. צבע הציפוי צריך להיות "מט" ולא מבריק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון