הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה
שמן זית
מלח פלפל ותבלינים אחרים לפי הטעם ( פפריקה, אבקת שום, רוזמרין וכו')
אופן ההכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים, לחתיכות די עבות (תפוח אדמה בינוני יחתך לשמיניות או רבעי פלחים) מערבבים בקערה עם מעט שמן ( בשלב זה אפשר גם שמן בישול רגיל כמו קנולה) מלח פלפל והתבלינים. מכניסים לשקית סופר ומכניסים לפריזר (כן, שמעתם נכון) ל 20 דקות בדיוק! לא פחות ורצוי לא יותר.
כשמוציאים את תפוחי האדמה יש לסנן את המים העודפים להוסיף עוד מעט שמן ( תלוי בכמות תפוחי האדמה) ומסדרים על תבנית אחד אחד. הפלחים חייבים לשבת כל אחד בנפרד על התבנית רצוי גם שהם יפנו לכוון אחד. זה מומלץ להמשך המתכון.
מכניסים לתנור בחום גבוה כ 200 מעלות לכ-10 דקות ולאחר מכן מוציאים את המגש והופכים כל פלח לצד השני. זה נראית הרבה עבודה אבל רק השקעה בכל פלח ופלח תביא את התוצאה האמיתית! מכניסים לתנור לעוד 10 דקות. בשלב זה הפלחים מקבלים צבע שחום יפיפה וצריך להזהר לא לחרוך את הלשון כי זה חם נורא ואי אפשר להתאפק!!!!
שווה מאוד! נסו ותהנו
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון