הוראות הכנה
מרכיבים
המתכון מובא אליכם במנה קטנה שמספיקה לאדם יחיד.
הכפילו את הכמויות בהתאם לצורך.
תפוח אדמה.
כף שמן צמחי (כמו קנולה).
כחצי כפית מלח או כל תיבול אחר.
ניתן לתבל בשום, פלפל, צ'ילי, גבינת פרמזן או כל דבר אחר שעולה על דעתכם.
אופן ההכנה
1. קלפו את תפוח האדמה.
2. פרסו את תפוח האדמה דק ככל הניתן -מנדולינה תקל עליכם מאוד.
שימו לב -ככל שהפרוסות דקות יותר -הן יהיו מוכנות מהר יותר ויקטן הסיכוי כי אלה לא יהיו פריכים. אז חתכו דק או השתמשו במנדולינה (מומלץ!).
שפכו כף שמן צמחי כגון קנולה על פרוסות תפוח האדמה וערבבו היטב.
מרחו בשמן צלחת גדולה ופזרו את הפרוסות.
חממו במיקרו בין 3 ל-6 דקות בהתאם לעוצמת המיקרו שלכם -עד שתפוחי האדמה יחלו להשחים.
בעודם חמים -זרו מלח או כל תבלין אחר על הצ'יפסים וחכו עד שיצטננו.
המשיכו בבישול הפרוסות הנותרות.
אפשרות ב':
תפוצ'יפס אמיתי מטוגן בשמן עמוק.
לאחר שפרסתם את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ניתן לטגנם בשמן עמוק (מומלץ טמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס) למשך 3 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון