הוראות הכנה
מרכיבים
1 תרנגול הודו שטוף ויבש
2 כפות שמן
2 כפיות מלח
כפית פלפל
2 כפיות פפריקה
4 שיני שום מעוכות
שמן נוסף לפי הצורך עבור משיחת התרנגול בזמן
הצלייה
למילוי:
4 בטטות קלופות ופרוסות 2 פלפלים אדומים
גדולים
2 כפות שמן זית 2 כפיות מרווה קצוצה
1 בצל גדול מאוד 1 - 1 1/2 כוסות אורז מלא,
מבושל חלקית
תערובת של 3 כפות טימין ורוזמרין כמה שיני שום
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס קוביות לחם ואו לפסח מצות מרוסקות
2 ביצים טרופות קופסת שמנת מתוקה פרווה
אופן ההכנה
אופן הכנת תרנגול ההודו:
1.בקערה קטנה, לערבב את המרכיבים ולהבריש את התרנגול מבפניםומבחוץ.
במידה וממלאים את התרנגול במילוי, יש להשאיר מעט מקום כי המילוי תופח.
ולקשור את רגלי התרנגול יחד בחוט בישול וכן את הכנפייםבצמוד לגוף.
2.להניח בתבנית הצלייה ובתנור שמחומם ל 160 מעלות.
במשך השעה הראשונה , יש ליצוק את נוזלי הצלייה על התרנגול כל 10 דקות
ובאם צריך להשתמש בשמן נוסף. אחרישעה,כל 20 דקות כשמשתמשים בנוזלי הצלייה
זמני אפיה מומלצים
לתרנגול במשקל 3-3.5 ק"ג, ממולא, יש לצלות כשלוש
ורבע שעות.
יש להוציא מהתנור ולתת מנוחה של 20 דקות לפני הפריסה.להגיש עם רוטב אוכמניות.
אופן הכנת המילוי
1.מניחים את הבטטות והפלפלים בתבנית אפייה מזליפים מעל את שמן הזית, מפזרים מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות - עד שהבטטות מתרככות.לאחר הצלייה יש לקלוףולחתוך את הפלפלים לקוביות גדולות.
קוצצים את הבצל ומאדים אותו במעט מים בסיר מכוסה, יחד עם
האורז,השום, הטימין והרוזמרין. לאחר שהבצל מקורמל ממשוהאורז רך,
לערבב את התערובת עם החמאהאו מחמאה . מערבבים לחם,ביצים ושמנת.
מוסיפים את האורז ומערבבים.
מקפלים לתערובת את פרוסות הבטטות וקוביות הפלפלים
ומאחדים לתערובת אחידה עמה ממלאים את התרנגול
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון