הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
סוכר
גביע שמנת
500 גרם גבינה לבנה
פירות יער (לא חבה, רק בשביל הטעם!)
תמצית רום
ביסקוויטים
חמאה
כוס
שתי קעריות
שתי קערות גדולות
מקציף ביצים / מזלג
כף גדולה לבחישה
שקית ניילון
מערוך
אופן ההכנה
אופן ההכנה-
1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים ושמים אותם בשתי קעריות.
2. מקציפים את החלבונים בעזרת מזלג / מקציף ביצים עד ליצירת קצף אחיד, לבן ומלא בועות. בזמן ההקצפה מוסיפים בהדרגה כוס סוכר (לא צריך להוסיף את כל הכוס, רק שלושת רבעי כוס בקירוב...).
3. מקציפים בנפרד את החלמונים ומוסיפים את הסוכר הנותר בכוס מהשלב הקודם. כשנהיית קציפה צהובה ואחידה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת הכף. באותו הזמן, מחממים את התנור ל-175 מעלות.
4. בתנועות איטיות, מוסיפים את החלמונים ואת החלבונים לקערה גדולה ומערבבים עד שנהיה נוזל סמיך. מוסיפים טיפת תמצית רום בזמן הערבוב.
5. בינתיים, שמים כמות נדיבה של ביסקוויטים בשקית ניילון ומועכים בעזרת מערוך, עד שנהיים גרגירים של ביסקוויטים.
6. שמים את הביסקוויטים בקערה גדולה, מוסיפים רבע חבילת חמאה ובוחשים. הגרגירים צריך להתערבב עם החמאה. מוסיפים עוד מעט חמאה (לפי הצורך,) ומערבבים בעזרת הידיים.
7. משמנים תבנית עגולה ושופכים לתוכה את הביסקוויטים. מרדדים את הביסקוויטים בעזרת הידיים לכל אורך ורוחב התבנית עד ליצירת שכבה שלמה של ביסקוויטים.
8. לשכבה השנייה- מוסיפים מעל שכבת הביסקוויטים את תערובת החלמונים והחלבונים.
9. מכניסים את התבנית לתנור ומחכים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
10. לשכבה השלישית- מוציאים את העוגה ומחכים 5 דקות בדיוק. לאחר חמש הדקות, שמים על העוגה את כל תוכן גביע השמנת ומכניסים למקרר.
11. מוציאים את העוגה שעה לאחר שהותה במקרר, שמים עליה את פירות היער ומכניסים חזרה למקרר. לשמור במקרר עד ההגשה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון