הוראות הכנה
מרכיבים
לפנקייק:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת סוכר
1 וחצי כוסות חלב
1/2 כוס מים
1 ביצה טרופה קלות
1/4 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
חצי כוס סירופ תפוזים איכותי
תפוז 1 מתוק חתוך לקוביות
אופן ההכנה
לפנקייק מנפים את הקמח אבקת סוכר ואבקת אפיה
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים בהדרגה מים חלב וביצה מעורבבים כבר .
ויוצרים בלילה אחידה ללא גושים, מכסים ולמקרר ל15 דקות
לאפייה לוקחים מצקת בינונית מהבלילה ויוצקים למחבת משומנת קלות, על אש בינונית ובתנועות סיבוב מורחים על המחבת ומחכים עד שמופיעים חורים בחלק העליון של הפנקייק והופכים .
ככה חוזר חלילה עם שאר הבלילה.
בסיר קטן יוצקים את הסוכר והמים ועל להבה בינונית יוצרים סירופ .
מוסיפים את סירופ התפוז וקוביות התפוז .
להגיש עם הפנקייק בתוספת פירות יער או במילוי גבינת מסקרפונה ממותקת .
בתאבון!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון