הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקיים מפורקות מהעצם וחתוכות לגודל בינוני
600 גרם אורז
2 ליטר מים
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
150 גרם שעועית ירוקה קטומה בקצוות
¼ בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
3 כפות שמן זית
מספר חוטי זעפרן
¼ כפית כורכום
3 כפיות מלח
¼ כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים את העוף לסגירה ומוציאים אותו החוצה. לאותו סיר מכניסים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים ביחד כדקה. מוסיפים את השעועית והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והזעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מחזירים את העוף. מוסיפים את הכורכום, המלח והפפריקה החריפה ומערבבים קלות. מבשלים עד שהמים מתאדים (אם האורז עדיין לא מוכן אז מוסיפים עוד מעט מים). ממשיכים לבשל עוד קצת על מנת לקבל תחתית שחומה ופריכה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון