חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילו גרגירי חומוס
4-5 שיני שום בינוניות קצוצות
1 כפית מלח
1/4 כפית מלח לימון או לימון (לפי הטעם)
1/2 עד 3/4 קופסה של טחינה גולמית
אופן ההכנה
מרתיחים את גרגירי החומוס בסיר לחץ כך שיהיו רכים מאד.
לאחר שמקררים את החומוס, מכניסים את הכל למיקסר/מג'ימיקס/בלנדר וכו'. מוסיפים את שיני השום הקצוצות וכן את המלח ומלח לימון (לפי הטעם). מערבבים את הכל היטב היטב כך שנוצרת בלילה סמיכה ודקה (בלי גרגירי חומוס קטנים).
אחר כך מוסיפים את הטחינה הגולמית לאט לאט עד לקבלת בלילה סמיכה ויפה (ככל שמוסיפים יותר טחינה החומוס יהיה סמיך יותר). רצוי לטעום שוב ולבדוק את נושא המליחות וכל אחד לפי טעמו להוסיף מלח וקצת לימון או מלח לימון
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון