הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
6 אגסי בוסק חצוים לאורכם ללא הליבה
3 כוסות מים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 מקלות וניל חצויות
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד
לעוגה:
350 גר' שוקולד מריר וחלב משובחים (חצי חצי)
350 גר' חמאה רכה
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס אבקת קקאו משובח
6 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
חוצים האגסים לאורכם ומוציאים ליבתם
שמים את כל החומרים למעט האגסים בסיר, מביאים לרתיחה.
מכניסים את האגסים לבישול של כ-15 דקות. מוציאים ומסננים.
לוקחים כשלושת רבעי כוס של סירופ האגסים ומצמצמים אותו.
הכנת העוגה:
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר אדים כפול. מקררים.
מקציפים את הביצים, וניל והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מערבבים את שתי התערובות מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
מעבירים לתבנית 26 מרוחה בחמאה ואופים בחום של 160 מעלות כ-50 דקות ומקררים.
מרכיבים את העוגה:
מניחים את חצאי האגסים על העוגה כשהשפיץ שלהם כלפי פנים העוגה, וזולפים עליהם את נוזל הסירופ המצומצם.
ממיסים את שוקולד הציפוי ויוצקים על העוגה וחצאי האגסים. מניחים במקרר לקירור של לפחות חצי שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון