חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד עם אגסים מזוגגים.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד עם אגסים מזוגגים.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
6 אגסי בוסק חצוים לאורכם ללא הליבה
3 כוסות מים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 מקלות וניל חצויות
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד
לעוגה:
350 גר' שוקולד מריר וחלב משובחים (חצי חצי)
350 גר' חמאה רכה
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס אבקת קקאו משובח
6 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
חוצים האגסים לאורכם ומוציאים ליבתם
שמים את כל החומרים למעט האגסים בסיר, מביאים לרתיחה.
מכניסים את האגסים לבישול של כ-15 דקות. מוציאים ומסננים.
לוקחים כשלושת רבעי כוס של סירופ האגסים ומצמצמים אותו.
הכנת העוגה:
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר אדים כפול. מקררים.
מקציפים את הביצים, וניל והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מערבבים את שתי התערובות מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים.
מעבירים לתבנית 26 מרוחה בחמאה ואופים בחום של 160 מעלות כ-50 דקות ומקררים.
מרכיבים את העוגה:
מניחים את חצאי האגסים על העוגה כשהשפיץ שלהם כלפי פנים העוגה, וזולפים עליהם את נוזל הסירופ המצומצם.
ממיסים את שוקולד הציפוי ויוצקים על העוגה וחצאי האגסים. מניחים במקרר לקירור של לפחות חצי שעה.
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון