הוראות הכנה
מרכיבים
6 פרוסות חלה (רצוי מיומיים קודם) או קפואה
3 ביצים
½ כוס חלב
1/3 כוס מים רותחים
מעט שמן לטיגון
25 גרם חמאה (לא חובה, אפשר להוסיף שמן במידת הצורך)
6 פרוסות חזה אווז שנצרבו היטב במחבת
3 ביצי עין שטוגנו
מלח פלפל
קמצוץ סוכר
3 פרוסות גבינת אמנטל
3 נקניקיות צוריסוס שטוגנו
אופן ההכנה
1. במחבת טפלון מניחים 2 רצועות חזה אווז עד שמחבת משומנת מחזה האווז
2. שוברים ביצה על נתחי האווז מטגנים והופכים עד שהעין מבושלת מוצאים ומניחים בצד
3. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את נקניקיות הצוריסוס עד להשחמה ומניחים בצד
4. במקביל מכינם את הפרנץ טוסט
בקערה רחבה טורפים את הביצים והחלב.
מוסיפים מים 2 כפות מים רותחים תוך כדי טריפה אינטנסיבית.
נוגעים בבלילה ובודקים שהיא חמימה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
טובלים עד ספיגה את פרוסות החלה ומטגנים במעט מהשמן ובמעט מהחמאה.
מזהיבים משני הצדדים ומניחים על תבנית אפיה בצד
5. הרכבת המנה
פרוסת פרנץ טוסט מעליה ביצת העין עם חזה האווז
סוגרים עם פרוסת פרנץ טוסט נוספת ומהדקים קלות
מניחים פרוסת גבינה מעל הכל
6. מכניסים את המגש עם הפרנץ טוסטים והנקניקיות לתנור (לגריל) עד להמסת הגבינה
מסדרים על צלחת אישית
מגיש:
מקור: גוזף
שתף את המתכון