הוראות הכנה
מרכיבים
חצאי עגבניות שרי ( 10 עד 12 )
אבוקדו בשל חתוך לקוביות
פטריות שמפיניון טריות חתוכות.
גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות.
בצל ירוק או עירית בחתוך עדין.
שקדים קלויים או קשיו קלויים ושבורים גס.
(רוטב לסלט:)
1/3 כוס שמן זית
1 כפית חרדל משובח
1 קובית שום קפוא (או שן שום טרי מעוך)
מלח ופלפל לפי הטעם.
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
כל מרכיב חתוך לשים בכלי נפרד עד גמר החיתוכים.
לשטוף ולחתוך את עגבניות השרי לחצאים.
אבוקדו - לבחור אבוקדו ,שרק עתה הבשיל ,והוא ניתן לחתוך ללא מעיכה.
פטריות (סלסלה של פטיות שמפימיון טריות) להוריד רת רגלי הפטריות ולפרוס במעבד מזון לפרוסות דקות.
גבינה בולגרית (ממליץ על גבינה מוכנה בקוביות) ליבש מנוזלים לפני החתוך - אם חותכים.
בצל ירוק או עירית - לחתוך בחיתוך עדין ולשמור לקישוט.
שקדים קלויים או קשיו קלויים ושבורים גס.
סדר הערבוב :
פטריות, אבוקדו,גבינה, עגבניות שרי.
בצל ירוק (או עירית)
הערבוב בהקפצה עדינה - לא במזלג!
לבסוף להכין את הרוטב ולהוסיף - 1/2 שעה לפני ההגשה -לקשט בעירית למעלה (ואגוזים שבורים אם רוצים)
מגיש:
מקור: לאה קרני
שתף את המתכון