הוראות הכנה
מרכיבים
3.1/2 תפוחי אדמה גדולים וארוכים
250 גרם בשר טחון מעורבב עם שומן כבש
1 כף מרק עוף
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת קארי
פלפל שחור גרוס טרי
מלח לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן
1/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה
2.1/2 כוסות מים
אופן ההכנה
הכנת תערובת הבשר
לערבב את הבשר עם הבצל והפטרוזיליה הסודה לשתייה פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
הכנת התפוח של דודו
לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לחצי.
לחתוך את הקצה (השפיץ) כדי ליצור בסיס לתפוח האדמה.
בכפית לרוקן את חצי התפוח כד ליצור כוסית.
למלא כל כוסית עם תערובת הבשר ולהניח בתבנית.
הכנת הרוטב.
בסיר קטן עם המים והתבלינים להביא לרתיחה.
להעביר את הרוטב לתבנית. עד לכיסוי תפוחי האדמה. עם נגיעה קלה בבשר.
להכניס לתנור בחום של 250 מעלות ל 30-20 דקות , עד לקבלת בשר צרוב.
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון