הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק פריך:
½ 1 כוסות קמח
125 גרם חמאה
1 חלמון ביצה (צהוב)
¼ כוס מים קרים
חומרים למילוי פרג:
125 גרם פרג טחון
30 גרם חמאה
1 תפוח קטן ירוק
2 חלמוני ביצה
3 כפות דבש
2 כפות קורנפלור
¼ כוס שמנת חמוצה
¼ כוס צימוקים בהירים
1 מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל
חומרים למילוי גבינה:
3X 250 גרם קוטג' (5%)
½ כוס שמנת חמוצה
2 כפות קמח
1 כפית גרידת לימון
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים
2 חלמונים
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: במעבד המזון מכניסים את כל החומרים פרט למים וטוחנים. בהדרגה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק. מניחים את הבצק במקרר ל-30 דקות.
2. מרדדים את הבצק לעובי 4 מילימטר ומלבישים אותו בתבנית פאי 26 ס"מ.
3. אופים 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות 20 (רק חצי אפייה, עד תחילת קבלת צבע) מקררים את הפאי.
4. הכנת המילוי: מרתיחים את הפרג במים למשך שעתיים ומסננים. מקררים ומניחים במעבד המזון עם יתר החומרים פרט לצימוקים.
5. טוחנים עד קבלת מחית אחידה, מוסיפים ידנית את הצימוקים ומשטחים את המסה על תחתית הפאי החצי אפוי. מקררים.
6. הכנת מילוי הגבינה: מערבבים את כל החומרים יחד עד קבלת מסה אחידה ושופכים על הפרג בפאי.
7. אופים ב-200 מעלות למשך 20-25 דקות.
8. מניחים לעוגה להתקרר בתנור כבוי.
9. מגישים.
10. בתיאבון......
מגיש:
מקור: איל לביא ממסעדת פסטיס בתל אביב
שתף את המתכון