הוראות הכנה
מרכיבים
12 חצילונים קטנים חצויים לאורכם
מעט שמן זית
למילוי:
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק מנוקה וקצוץ
1 כף עלי טימין שלמים
שליש כוס זיתים שחורים קצוצים דק
שליש כוס צנוברים
4 כפות פירורי לחם
3 עגבניות קצוצות
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
1 כוס יוגורט שמן
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור טחון טרי
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
מעט סומק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
חותכים סביב חצאי החצילים חתך קטן. בתוכו חותכים חתכים שתי וערב. מטגנים את החצילים עם הצד החתוך כלפי מטה במחבת עם שמן זית עד שה משחימים. מוציאים. מרוקנים את החצילים מתוכם עד קו הסימון שעשינו בחצילים בהתחלה.
שמים את שמן הזית במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את השום, בצל, טימין ופלפל. מטגנים כשלוש דקות מעבירים לקערה עם כל שאר חומרי המילוי.
ממלאים את החצילים, מטפטפים עליהם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.
מערבים את כל חומרי הרוטב למעט הסומק.
יוצקים על צלחות הגשה מהרוטב. שמים עליהם חצילים ממולאים. מטפטפים סביב שמן זית. מפזרים מעל הכל את הסומק מעט קישוט פטרוזיליה.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון