הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של דג נזיר, 200 גרם האחד
3 כפות שמן זית
קמח לקימוח
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שקדים חלוטים
3 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל צ'ילי מיובש נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 פרוסת לחם לבן קלוי קלות ומפורר
½ כוס יין לבן
1 כוס ציר דגים
4 לנגוסטינים מבושלים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מייבשים את הדג בעזרת מטליות נייר. מתבלים במלח ופלפל ומשהים מעט בצד. מקמחים מעט את הדגים ומטגנים במחבת עם שמן הזית. מעבירים לתבנית אפייה. מאדים את הבצל בשאריות השמן שבמחבת. מוסיפים את השקדים, השום והצ'ילי ומטגנים. מוסיפים את הפטרוזיליה והלחם. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מעבדים במעבד מזון למחית חלקה. מחזירים לסיר ומוסיפים את ציר הדגים. מרתיחים. יוצקים את הרוטב על הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כרבע שעה. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם הלנגוסטינים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון